Top
Harmony in Shakespeare: KING LEAR

DE ONLINE KAARTVERKOOP IS GESLOTEN.
Er zijn nog enkele kaarten aan de zaal beschikbaar:
zaterdag 7 maart, matinee: nog enkele kaarten beschikbaar
zaterdag 7 maart, avond: uitverkocht
zondag 8 maart, matinee: uitverkocht


Op zaterdag 7 en zondag 8 maart 2020 zal het Harmonie Orkest Wilskracht, in samenwerking met Amersfoortse acteurs, een ode aan William Shakespeare's tragedie King Lear brengen, met als titel


Shakespeare in Harmony: KING LEAR 

Shakespeare in Harmony is een crossover-voorstelling waarbij toneelstuk en concert worden gecombineerd en elkaar versterken. Op deze wijze wordt het dramatische verhaal voor het publiek een intense ervaring.

Speciaal voor dit doel wordt een nieuwe toneelbewerking gemaakt van King Lear. Op basis van de toneelbewerking wordt één doorlopende muzikale compositie gemaakt die gedurende de voorstelling wordt uitgevoerd. Op deze wijze worden de scenes en de verschillende hoofdrollen continue door het orkest van een muzikale gelaagdheid voorzien en uitvergroot of juist becommentarieerd.


De vervlechting van muziek en toneel komt ook tot uitdrukking doordat het orkest een wezenlijk onderdeel vormt van het decor. Het orkest zal deelnemen aan de toneelregie en is onderdeel van het decor waarin acteurs hun spel vertonen.


De voorstelling wordt uitgevoerd door het Harmonieorkest (60 amateurmuzikanten) van Muziekvereniging Wilskracht onder leiding van dirigent Jurgen van Groningen Schinkel en een project ensemble van 7 à 8 acteurs van verschillende amateur-toneelverenigingen van Amersfoort onder leiding van regisseuse Aukje Lausberg.Informatie:
zaterdag 7 maart 2020 - matinee, aanvang 15.30 uur 
zaterdag 7 maart 2020 - avond, aanvang 20.00 uur 
zondag 8 maart 2020 - matinee, aanvang 15.30 uur

zaal open: 30 minuten voor aanvang

locatie: ICOON-theater, Leeghwater 1-3, Amersfoort
Prijzen voorverkoop:
Vol tarief: € 15,00 
Prijzen aan de zaal: 
Vol tarief: € 17,50
Zie ook: https://www.wilskracht-amersfoort.nl/shakespeare-in-harmony/